Pages

6 Kasım 2009 Cuma

SUSAM SOKAĞI


Bu yıl Susam Sokağının 40. yılıymış. Googledan öğrendim. Sanırım ortaokul zamanlarındaydı. TRT 1'de durmadan reklam veriyorlardı, çocuklar için eğitici, öğretici, eğlendirici yeni bir çocuk programı diye. Merakla beklemiştik. Sevdiğim bölümleride olmuştu sevmediğim bölümleri de ama en çok hatırımda kalan edi ile büdü'dür. Hala sesleri kulaklarımdadır.

Birde kurbağa vardı hadi çiziyoruz 1 2 3 üçgen derdi. Kurabiye canavarı ve minik kuş da hatırladıklarım arasında.

Bizim küçüklüğümüzdeki çocuk programları daha eğitime yönelikti. Origami yapardık tabi bazılarını yapamazdık. Atölye çalışması yaparlardı. Hatta kızın biri kitap okurdu kitaba başlar birkaç sayfa okur daha sonra bırakır kitabı tanıtırdı. Şimdi böyle programlar hala bizler için var; yani Deryalı günler, yemek saatleri gibi programlar...

2 yorum:

  1. evet bizler için hala var 1-2 geliştirici,ögretici programlar ya cocuklarımız için.susam sokagıyla büyüdü kızım.oglumu düşünüyorum.yok izletirdigim program sacma sapan kılıclı uçanlı bişler vardı .84 yılıyla 92 yılı arasında müthiş bir degişim yasadık.ve 92 kuşagı ve sonrası cok zarar gördü.ve bilinçsiz bir nesil geliyor.be yemekteyiz programı inanın deryalı günlerden cok daha fazla izleniyor.umarımm benligimiz,kimligimz yok olmaz.

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...