Pages

29 Eylül 2009 Salı

DİŞ TELLERİ (TERMİNATÖR)




Büyük tosbağanın diş tellerinden bahsetmiştim. Bayramdan sonra teller için yine Ankara'ya gittik. Aslında iyi oldu annemgilide görmüş oldum. Daha sonra tabiki hastanenin yolunu tuttuk. Kayra çok heyecanlıydı, şekil olarak biliyordu ama yüzünde hayal etmek tabiki zordu. Daha doğrusu bu aşamaya getirene kadar döktüğüm dilleri bir ben bilirim. Okulda takmamaya anlaşmıştık. Etüte de gidecek ama orada takarım okulda takmam diyordu. Neyse doktorun yanına beni almadılar sonra yüzünde tellerle beni çağırmaya geldi "oğlum çok yakışıklı olmuşsun" dedim. Bende çok sevdim "kaplan" oldum dedi. O an anladım ki bunu takacak.Doktorumuz detaylı bir şekilde takılıp çıkarmasını anlattı bunu can kulağıyla dinledim ama ilgilenmedim çünkü Kayranın kendi yapması lazımdı. Çok şükür şu an okulda bile takıyor sadece yemek yerken ve beden derslerinde çıkarıyor. Soranlara da "Teminatör" oldum diyor. Tabiki en çok biz mutlu oluyoruz. Hergün sabah akşam düzeldimi diye soruyor. Bizde hemen fark etti düzeliyor diyoruz, yüzü gülüyor. Çok iyi takarsa mart ayına kadar kurtulmuş oluruz inşallah. Sadece çene kısmı acayip yara yaptı, geçirmek için uğraşıyoruz. Hergün bu tellerle ilgili yeni hikayelerle geliyor bazen de espriler yapıyor gülüşüyoruz.

28 Eylül 2009 Pazartesi

BAYRAMCALIK RESİMLER




Neredeyse her bayram böyle resimler çekiniriz.  Hazır süslenmişiz vakitte müsaitken birbirimizin resimlerini çekeriz. Yanlız bu resimlerde hiç eşimle yanyana gelemiyoruz birtürlü. Herbayram sabahı annemgilde toplanırız. Kayseriden kızkardeşim, eşi ve çocukları, Ankaradan da erkek kardeşim gelir. Annem tatlı olarak hep baklava ve Kerim'in (kardeşim) isteği üzerine ekmek kadayıfı yapar. Su Böreği ve de Kayserili eniştemiz yüzünden nohut yemeği yapar. Bu bize değişik gelir ama Kayseride adet böyleymiş bayram sabahları bol soğanlı nohut yenilir. Bizde yiyoruz bu sebeple. Ama bu bayram ben yanlız kaldım. Annemgil Kerim'in yanına gitti. Kerim Ankara'da öğretmen yanlız kalmasın diye yanına gittiler. Kızkardeşim Şevkiye ise yeni gitmişti Kayseriye birde yıllar sonra ilk kez kayınvalidesigil Kayseride bayram yaptılar çünkü Almanya da yaşıyorlar. Kısaca bu sebeplerden dolayı ben yanlız kaldım daha doğrusu kendimi yanlız hissettim. Olsun bayramları hep sevmişimdir. Ayrıca bu bayram eltimiz kızı Seçil'i sözledik. Onlara bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Nişan Kurban bayramına inşallah...

18 Eylül 2009 Cuma

DOĞUMGÜNÜM


Bugün benim doğumgünüm yaşımı söylesem mi acaba 30 yaşından sonra yaş söylemek biraz sıkıntı oldu bende hala 20'li yaşlarda hissediyorum kendimi. Neyse ipucu vereyim yolun yarısına giriyorum.

17 Eylül 2009 Perşembe

Diş Telleri

Büyük tosbağam Kayroşum 1 yıldır ortodondik tedavi görüyor. Daha uzun yıllar da görecek gibi. Bu konu hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Neredeyse diş hekimi kadar bilgi sahibi oldum diyebilirim. Çünkü ben de bu sorunla yıllarca savaştım. Ama ailem savaşamadı ve tedavim hiç başlamadan bitti. Bütün genç kızlığım çarpık dişlerle geçti ne zaman çalışmaya başladım para kazandım o zaman dişlerimi yaptırdım ama bu da kendi dişlerimin pek çoğunu kaybetmeme sebep oldu. O yüzden midir nedir oğluma hiç göz açtırmayıp bütün imkanlarımı seferber ederek tedavisini yaptırıyorum. Malum biz Çorum da oturuyoruz. Burada sadece 1 adet ortodontist var. Bu tedavi de maalesef çok ucuz olmuyor hatta devlette karşılamıyor bu nasıl bir mantık anlamış değilim ama estetiğe giriyormuş. Bu dişler yüzünden yemek yiyemeyen çocuklar var bunlarada estetik yatrıyor denmez herhalde... Durum böyle olunca Ankara da yaptırmak en mantıklısıydı. Çünkü her saat otobüs bulunuyor. Allahtan devlet yol paralarımızı karşılıyor. Aslında  Ankarada da yaptırmak ayrı bir sorun özel diş hekimleri dünyanın parasına yapıyorlar en hesaplıları Üniversite hastaneleri oralar da da 2 ya da 3 yılda sıra geliyor. Sabır gerekli... Neyse uzun araştırmalarım sonucu Beşkent Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesinde çenenin aşırı dar olması sebebiyle acil sıraya alınıp 6 ay sonrasına randevu alabildik. Dün babasıyla gidip ağız içi aparatlarını taktı, bayramdan sonra da gidip ağız dışı aparatlarını taktıracağız. Eğer düzenli takarsa mart ayına kadar bu ağız dışı aparatından kurtulmuş olacağız. Ondan sonra da iş bitmiyor 1 kaç yıl ağız içi telleri takmış olacak. Maddiyata gelirsek burada bir kısmını (yani doktor parasını filan) devlet karşıladı biz de bir miktar ödeyerek bu işe başlamış olduk. İlk günü biraz zor geçti ama alışacağından eminim. Sadece dışarıdan takılacak olanda umarım sıkıntı yaşamaz. O da takılınca fotoğrafını çekeyim.

16 Eylül 2009 Çarşamba

KIZARTMA



yaz günlerinin en müthiş yemeği (tabii kilo sorunu olmayanlar için)
bu da kızartmaların olmazsa olmazı
Çalıştığım için kızartma yapmak bana çok uzun ve meşakkatli gelir sadece evde olduğum ve fazla işim olmadığı günler yaparım ancak,  bunu da geçtiğimiz cumartesi yapmıştım. Aslında çok fazla çarşı işim vardı ama eşim biraz rahatsız olduğu için eve erken geldi ve bende biryere çıkamadım. Hala da çarşıya çıkabilmiş değilim. Bayram yaklaşıyor almam gerekenler var vakit yok paniklerdeyim.

15 Eylül 2009 Salı

Kadir Gecesi

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde bütün dualarımızın kabul olması dileğiyle...

14 Eylül 2009 Pazartesi

Küçük Ressam


2 yaşındaki küçük tosbağam resim yapma çalışmalarına başlamış bulunmakta. Resim yapma aşkı umarım boyama kitaplarıyla sınırlı kalır

işte bu da şaheseri...

Civciv Askerler



Bu civcivleri büyük tosbağanın 8. doğumgününde yapmıştım. Daha önceleri pek çok blogda görmüştüm. İlginç olan ise bunlara çocuklardan çok annelerinin ilgi göstermiş olması...Geçenlerde de Ebru Şallı programında patates püresini kurabiye kalıplarıyla kesmişti, bunu da denemek lazım.

12 Eylül 2009 Cumartesi

Küçük Dila

Sevgili pratikanne burada duygularıma ne güzel de tercüman olmuş. Benim küçük tosbağamında Dila yaşlarında olduğunu düşünürsek çok acı duygular yaşıyorum. İnşallah sağ salim bulunur. İnşallah ailesi o minicik yavruya kavuşur. Allah annelere böyle acılar yaşatmasın... Televizyonda inanın ağlayarak izliyorum. Ailesine çok sabırlar diliyorum... Ülkemizde maalesef hiç kimse işlerini ciddiye almıyor. Bu evlere bu işyerlerine gerekli araştırmayı yapmadan 2 kuruş fazla kazanmak için ruhsat veren şahısları sadece katil olarak nitelendiriyorum. En azından bunlardan hesap sorulmalı ki insanların yaraları bir nebze olsun hafiflesin.

11 Eylül 2009 Cuma

Tosbağalara gelince

Bu büyük tosbağam KAYROŞ



Bu da küçük tosbağam TURTA







İlk Gün

Uzun zamandır blogları takip edip artık beninde bir bloğum olsun diyenlerdenim. Blog alemindeki paylaşımlar, arkadaşlıklar, fikir alışverişleri beni de bu dünyanın içine girmeme sebep oldu. Hadi hayırlısı...

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...