Pages

7 Ocak 2010 Perşembe

İLK ÖDÜLÜM



SUNSHINE (GÜNIŞIĞI) Ödülümün adı buymuş. Bilgilerinden çok faydalandığım sevgili sarmaşıkeczanesi beni bu ödüle layık görmüş. Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum. Benim de 12 kişiye göndermem gerekiyormuş. Benim zaten 16 izleyicim var hepsine sevgilerimle gönderiyorum.

3 - kokosh
12 - paşa
13 - ebruli






5 yorum:

  1. Merhabalar Suz-i dilâram'a bıraktığınız yorumla ilgili olarak hemen buraya geldim:)

    tasavvufta kullanılan kelimelerin günlük kullanımımızdan çok daha farklı anlamları vardır öncelikle bu eserleri anlamak için biraz bu konulara aşina olmak gerekir. önceden divan edebiyatına biraz aşinalığınız varsa çok güzel, eğer yoksa "divan edebiyatını sevdiren adam" olarak tanınan Prof.İskender Pala'nın eserlerini divan edebiyatına giriş olarak size tavsiye edebilirim. özellikle mevlana okumak istiyorsanız Mevlana isimli kısa bir kitabı var giriş için iyi olabilir. diğer eserleri de (örneğin ah mine'l aşk) çok açıklayıcı ve divan edebiyatını sevdiricidir.
    Mesnevinin kendisini okuyarak başlamanın yanlış bir yönlendirme olduğunu düşünüyorum, dediğim gibi önce ilk kademeleri atlamak gerekli. Onun için mesneviyi okumayı biraz erteleyin. Mevlana ve mesneviyi anlatan kitapları tercih edebilirsiniz. ancak Elif Şafak'ın aşk'ı ve Ahmet Ümit'in Bab-ı Esrar'ı müstesna, bunlardan mevlananın doğru bir şekilde tanınabileceğini düşünmüyorum her ne kadar bir Elif Şafak hayranı ve tüm kitaplarını okumuş biri olsam da. Bunların dışında mesnevi'den pasajlar, öyküler içeren birçok güzel kitap mevcuttur. Genel olarak tasavvuf ve İslami düşünce tarzı ile ilgili olarak aslen fizikçi olan Taşkın Tuna hocanın şu an okuduğum "bir elma iki ayna" kitabını da tavsiye edebilirim. Tarihteki tasavvuf yolunda ilerlemiş önemli şahsiyetleri güzel bir kurguyla bir araya getirip kıssalarını birleştirerek bir hikaye olarak anlatmış gayet akıcı ve anlaşılır üslubu olan bir kitap.
    Ben de mesnevinin tümünü okumadım ama bahsettiğim tarzda okuduğum birçok kitap iyi bir birikim oluşturmamı sağladı. Böyle eserleri okuduktan biraz daha sonra size psikiyatr doktor Mustafa Merter'in "Dokuz Yüz Katlı İnsan" kitabını tavsiye edebilirim, sufizm dairesinde yazılmış en iyi kitaplardan biri diyebilirim ama okuması biraz zor, ben üç kere başladıktan sonra kendimi tamamen verebilmiştim.
    Aslında sadece "tasavvuf ve sufizm" ile kişinin kendini sınırlandırmaması gerektiğini düşünüyorum, tarihte bir sürü hak dostu insan yaşamıştır hepsinden birer nebze faydalanacağımız birşeyler olduğunu düşünüyorum. Örneğin "Mesel Denizi" isimli bir kitap böyle kişilerin, Osmanlı padişahlarının, veli kimselerin kısa kısa hikayelerini içeren bir kitap. Bu kitaptan günde birer ikişer hikaye çocuklarınıza da okuyabilirsiniz çok hoş olur, ben de kardeşime okumasını tavsiye ettim.
    Biraz uzun yazdım sanırım ama, kitaplarla aram iyidir, sormak istediğiniz, fikir almak istediğiniz birşeyler olursa buyrun tekrar konuşalım :)
    bu yoğunluğunuz arasında kitap okuma isteğiniz olması ve bunun için gayret göstermenizi de takdir ettim. Ve çalışan anne mi çalışmayan anne mi sorunuza, annesi çalışan ve üniversiteyi neredeyse bitirecek kadar büyümüş olan bir çocuk olarak hala ve hala "çalışmayan anne" diye cevap verebilirim. Annemin eksikliğini evde ben tamamlamaya çalışıyorum, bu benim ve kardeşlerim için de zor oluyor. eğer gerçekten maddi olarak ihtiyacınız yoksa çocuklarınızla ilgilenerek büyütün derim, ya da iş saatleriniz tüm gününüzü alıp da çocuklarınızla uykuları geldiği zaman görüşmek zorunda kalmayın. Onlar bence hayattaki herşeyden daha önemliler, annemin ben büyürkenki çalışmasından ötürü yokluğunu hala hisseder ve anneme sitem ederim. işinize karışmak gibi olmasın düşündüklerimi söylemek istedim. güzel paylaşımlarımız olmasını ümit ediyorum. hoşçakalın....

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım not alındı mucx

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederiim;) dümbelekçiye bakmak için gelmiştim ödülü gördüm :D

    YanıtlaSil
  4. biyaşımadahagirdim; rica ederim

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...