Pages

11 Ocak 2010 Pazartesi

TUVALET SORUNU

Canları sağolsun benim tosbagaların tuvalet eğitimleri hep sorunlu oldu. Büyük tosbağa tuvalet ihtiyacını 3 yaşında söyledi. Daha doğrusu küçük yaşta kreşe başladığı için orada öğretmenlerine söylüyordu ama evde bize söylemiyordu. Aslında çok hatırlamıyorum ama çok cebelleşmiştik. Hala da tuvalet sonrası sifon çekme ve el yıkama konusunda da sinir harbi yaşayabiliyoruz.

Küçük tosbağaya gelince mayıs ayında 20 aylık iken bakıcımızla beraber bir karar aldık ve alıştırmaya çalıştık. Güya ben uyanığım ya yaz temizliği yapmadan bu işi bitirecek ve halıları filan yıkamaya verecektim. Tabiki benim hesaplarım Turtaya uymadı. Söylemem Allah söylemem. Bir kere bile olsun tuvalete yaptıramadık. 1 ay uğraştık ve pes eden taraf biz olduk. Tekrar bez bağladık. Yaz boyu bezli gezdi. Aksilik gibi hiçte şikayetçi değil... Büyük tuvaletini yapınca rahatsız olur derler ama bizimkinde tık yok.

Kızkardeşimin 2 yaş arayla iki çocuğu var onlara iki yaşları civarında hemen öğretti hatta 1 haftada öğrendiler. Bunuda bilince ben hepten sinir oluyordum.

Neyse Eylül gibi biz tekrar başladık bu işe ama o kadar zor söyledi ki hala bazen altına yapıyor. Söylediği de küçük tuvaleti büyükden tık yok. Bazen de enterasan davranıyor. Mesala dışarıya çıkarden bez bağlıyorum eve gelene kadar ne yapıyor ne de çişim var diyor. Eve gelince yapıyor. Geçen ay Ankaraya gittiğimizde saat 10:00'da evden çıktık akşam 6'da Çorum'da evimizdeydik hiç yapmamıştı ve de yolda da söylememişti. Ama başka bir eve gittiğimizde söylüyor yaptırıyorum. Maaşallah deyin ne olur.

Şimdi gelelim büyük tuvalete onu bir türlü halledemedik. Ne yaptıysak olmadı. Şaşkaza bir iki kez tuvalete yaptı bizde arkasından baybay yaptık sifonu çektik olmadı olmadı... İlginçtir akıyor diyor gidiyoruz yok bakıyoruz ki 5 dk sonra "bakmayın" diye saklanıp altına yapıyor. Birgün bezine yaptırdım ama değiştirmedim gezsinde rahatsız olsun diye burnunu tutup "kokuyor, kokuyor" dedi değiştirdim ama yine aynı yine aynı.

Bu sıralar ise altına yaparsa kızıyorum ben kızınca da abisi bana kızıyor. Anne "kızma ne olur diyor" Birkaç akşamdır bunları yaşıyorduk, dün yine altına yapmış bende kızdım biraz "abi annem kızıyor diye" beni şikayet ediyor. Akşamüstü diğer odadan abisine sesleniyor. Kayra bir geldi anne kaka yapmış diye... Uyanık bacak kadar boyuyla ben kızıyorum diye artık abisini çağırıyor. Abisini çağırmayı akıl ediyor ama tuvaletini klozete yapmayı akıl edemiyor. Bu yaramazlık değildir de nedir sorarım size...

8 yorum:

  1. TAKMA KAFANA ÖĞRENECEK ZAMANI GELDİĞİNDE HİÇ 20 YAŞINDA BEZLİ GEZEN VAR MI NİNEM

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. nineciğim yok ama sabırsız davranıyoruz işte

    YanıtlaSil
  4. Benim kızım bir günde bezi bıraktı. Ama 25-27 aylık filandı. O güne kadar lazımlığa yapması gerektiğini sakin sakin anlattık, Lazımlık onun için oyuncak gibiydi. Oyuncaklarının hepsi oraya yapıyordu. Bir arkadaşım ayakları yere değmeyince vücutlarından bir parça bırakmak istemiyorlarmış dedi. Şu anda klozete yapıyor küçük taburesi ayağının altında. Bir süre üstüne gitmeyin bence. Sonra yavaş yavaş alışır. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. Valla çocuğun var derdin var şekerim anlamıyorum ama kolay gelsin canım

    YanıtlaSil
  6. DenDenAk; lazımlığıda denedik yok olmadı tabureyi deneyeceğim
    stildirektörü; sağol, Allah senin başınada versin biran önce çok tatlısından...

    YanıtlaSil
  7. Allah (c.c.) yardımcınız olsun. Kızmanızla çocuk inatlaşabilir diye düşünüyorum. Bir programda izlemiştim, kızmak söylenmek çocuğu bu konuda daha kötü ediyormuş. sabredin ve zamana bırakın bence. Sevgiler. (urfatutkunu.blogcu.com)

    YanıtlaSil
  8. off aynı sorun
    3 yaşa 2 ay var ama hala bezliyiz tuvalet lazımlık hepsini reddediyor gözüme baka baka yapıyor
    söylücem diyor ama aklı sıra bizi kandırıyor büyük küçük hepsini bezine yapıyor.Korkuyor çişini bez harici biyere yapınca acıyacak sanıyor.Allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...