Pages

23 Haziran 2010 Çarşamba

ŞEBİT - KAYSERİ YAĞLAMASI



Kardeşim Kayseri'ye gelin gidince bu güzel lezzetlerle tanışmış olduk.  Adı Şebit ya da yağlama diye geçiyor.
Yapılışı ise;
* İçi için bildiğimiz kıyma sote yapılıyor ama biraz bol malzemeyle ve sulu yapılıyor. Eğer yaparken suyunu çekerse biraz su ekleyebilirsiniz.
* Şebitler ise Kayserinin pekçok yerinde satılıyor ama başka şehirlerde lavaş diye alıyoruz ya da evde kendiniz yapabiliyorsunuz sadece ince açmak lazım.
* Kıymalı iç çok sıcak olacak hatta altını söndürmeyin
* Şebitlerden büyük tepsiye 1 kepçe iç döküyoruz üstüne 1 şebit koyuyoruz.
* Şebitin üstüne tekrar iç koyup ıslatıyoruz.
* Üzerine tekrar şebit. Bu böyle kat kat oluyor. İç malzemeyle şebitler iyice ıslanıyor.
Hemen pasta keser gibi kesip sarmısaklı yoğurtla servis yapılıyor.
Katlarını kendiniz belirleyin. Gözünüze az ya da küçük gelebilir ama inanın çok doyurucu oluyor.

Not: Çok iyi yapamamış ya da yanlış anlatmış olabilirim Kayserililerden özür dilerim.
Not: Eşimin doğumgününde yapmıştım ancak yayınlayabildim.


Posted by Picasa

1 yorum:

  1. Bu harika olmuş bence,ellerine sağlık, hem yapımı da kolay, en kısa zamanda denemeli

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...