Pages

5 Ekim 2011 Çarşamba

KAYISI REÇELİ


Bu sene çilek ve vişneyi kaçırınca kaldık kayısılara:))
Şaka kayısıyı da çok severiz.
Hele şekerpare olursa yeme de yanında yat
Kayısılar çok büyüktü yemesi kolay olsun diye dilimledim.
6 parçaya bile böldüklerim oldu
Klasik reçel tarifi
1 Kg. Kayısı 
1 Kg. Şeker (Ben biraz daha az şeker koyuyorum, biliyorsunuz şeker komple zarar)
Limon suyu ya da tuzu
Kayısıları şekere yatırıp 3 gün bekletiyorum, bu şekilde kayısılar erimemiş oluyor
Buna uygulayamadım ama reçel yaparken fındık kadar tereyağı atarsanız köpürmüyor.

8 yorum:

  1. diş sorunum olduğu için epeydir reçel yiyemiyorum ama görüncede nasıl canım çekti.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. afiyetle tüketin canım:)
    biz çokktaaannn kavanozları yarıladık bile daha kış gelmeden:)
    bu haftada mürdüm eriği reçel kokuları sarsın istiyorum mutfağımı:)
    kısmet bakalım.
    bir kaşık aldım reçelinden müsaden ilee:)
    gönül dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Imm süper görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. kayısı reçeli bizim burdada çok yapılır annem çok sever ama benim tercihim vişne ve çilektir. Onların tadı bi başka:) sizin ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Sevda; geçmiş olsun, teşekkür ederim
    Birtutamkekik; Bizim kavanozlarda yarılandı ben daha yeni yazıyorum. Mürdüm reçeli tarifini bekliyorum hiç denemedim.
    Edim; teşekkür ederim özlemişsindir bizim lezzetleri
    yetenek-sizin; Ben de çile ve özellikle vişneyi çok severim ama bu sene yapamadım:((

    YanıtlaSil
  6. Kışlıklar hazır. Ellerinize sağlık. Biz bu sene tembel çıktık reçel filan yok :( Zaten de kilo alıyoruz hiç gerek yok:D

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım,pek güzel gözüküyor..
    Afiyet,bal olsun :)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Elif'in Defterinden, Ben de çok yememeye gayret ediyorum ama yine de yapıyorum.
    Zel; Teşekkür ederim

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...