Bir kışlık hazırlıkla daha karşınızdayım
Şeftalinin zamanı geçmeden ilk kez reçel yaptım
Kısa bir internet araştırması yaptım
Şeker ve suyu kaynatıp daha sonra şeftalileri pişirme yöntemini seçtim
Ama bir yerde hata mı yaptım ne beğenemedim
Çok sulu oldu
Birazda bulanık
Olsun, bir daha bu yöntemle yapmam olur biter
Şeftali ile ilgili ilginç bir anımı da buradan paylaşmak istiyorum.
Küçük tosbağaya hamile iken şeftaliye aş ermiştim.
Mevsim kış, şeftalinin ş si yok ortalıkta
Eşim marketlere sormuş ama şeftali ince kabuklu olduğu için buzhanede saklanamazmış.
Çok canım çekmiş olacak ki bir gece rüyamda gördüm
Markette koca bir leğenin içinde şeftaliler
Ama nasıl kötüler, ezilmişler, kabukları soyulmuş...
Ben içlerinden seçmeye çalışıyorum
Ama insanlar bakıp bakıp geçiyorlar
bir de ben bakıyorum ki fiyatı 70 TL.
Şimdi bile çok ama 5 yıl önce oluyor bu:))
Boynu bükük olarak seçtiğim birkaç şeftaliyi de geri bırakıyorum:((
Şeftali aşkını da meyve suyu olarak gidermeye çalışmıştım...
şeftali reçelini bende yapmak istiyorum.. ama bi türlü sert bulamadım... tabi artık bittiği için hep yumuşaklar kalmış..
YanıtlaSilşeftaliyi bende çok severim, ama reçel yerine marmelat tercihimdir, şeftali ve kayısı marmelatıda ne güzel olur
YanıtlaSilçok hoşsun canım.benimde canım kışın kiraz istemiştim.arkadaşın dondurucudan bulupta yemiştim.reçelde çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSevgi, evet zamanını kaçırmamak lazım
YanıtlaSilDürr-i yekta; Hiç marmelat yapmadım denemek lazım
Sevda, ben dondurucu da da bulamamaıştım maalesef