Pages

24 Ekim 2011 Pazartesi

ÇOK ÇOK ACI



Bir deprem daha
Erkek kardeşim Erciş te öğretmen...
Allahtan deprem olur olmaz aradı iyiyim diye
Ama görüntüler geldikçe acımız çoğaldı.
Akşama kadar ağladık.
Hatta anneme sakinleştirici yaptırmak zorunda kaldık.
Allahım oradaki herkese yardımcı olsun...

19 Ekim 2011 Çarşamba

13 Ekim 2011 Perşembe

RAMAZAN ŞERBETİ İLE TURŞU YAPIMI:))


Olaya eşimin alışveriş maceraları diye başlamak lazım
Eşim sağolsun eline 1 kg birşey alıp gelmez.
Aldığı ürünler; çerez, bisküvi, çikolata, gofret, kola gibi bünyeye ne kadar zararlı madde varsa onlardır.
Bu sebeple çocuklar benim değil de babalarının alışveriş yapmaları isterler.
Ben ise poşetleri açarken "bak yine ocağa konacak birşey almamış" diye söylenir dururum.

Zaman zaman markete göndermişliğim olmuştur.
Tecrübelerime dayanarak şu kanaate vardım ki eşime şunu şu kiloda şu marka alması gerektiğini anlatacağıma o enerjimi kendim markete giderek harcamam benim sağlığım için daha hayırlıdır.

Gelelim geçen haftaya
Acı sos yapmak için malzemeleri pazardan almıştım ama sirke almayı unutmuşum. Eşime telefon açtım "gelirken 1 kg sirke alırmısın?"
Aradan zaman geçip eşim beni arayınca
Kayraya bak şimdi soracak hangi marka kaç kg diyecek dedim ve gülüştük
Ama eşim ne yaptı "1 kg yeterli mi?" dedi ben de "yeter" dedim
Allah Allah deyip telefonu kapattım
Eve geldiğinde poşeti açıp gördüğüm manzara yukarıdaki resim idi
Sevgili eşim market girişinde kule yaptıkları ramazan şerbetini "turşu zamanı sirkeleri öne dizmişler" mantığıyla kaptığı gibi gelmiş:))

Sadece yorum yapmayıp gülüyorum:))
:))
:))
Ramazan şerbetiyle tanışmamız bu vesile ile olmuştur. Keşke beğenseydik ama maaalesef:((


10 Ekim 2011 Pazartesi

ŞEFTALİ REÇELİ


Bir kışlık hazırlıkla daha karşınızdayım

Şeftalinin zamanı geçmeden ilk kez reçel yaptım
Kısa bir internet araştırması yaptım
Şeker ve suyu kaynatıp daha sonra şeftalileri pişirme yöntemini seçtim
Ama bir yerde hata mı yaptım ne beğenemedim
Çok sulu oldu
Birazda bulanık
Olsun, bir daha bu yöntemle yapmam olur biter

Şeftali ile ilgili ilginç bir anımı da buradan paylaşmak istiyorum.
Küçük tosbağaya hamile iken şeftaliye aş ermiştim.
Mevsim kış, şeftalinin ş si yok ortalıkta
Eşim marketlere sormuş ama şeftali ince kabuklu olduğu için buzhanede saklanamazmış.
Çok canım çekmiş olacak ki bir gece rüyamda gördüm
Markette koca bir leğenin içinde şeftaliler
Ama nasıl kötüler, ezilmişler, kabukları soyulmuş...
Ben içlerinden seçmeye çalışıyorum
Ama insanlar bakıp bakıp geçiyorlar
bir de ben bakıyorum ki fiyatı 70 TL.
Şimdi bile çok ama 5 yıl önce oluyor bu:))
Boynu bükük olarak seçtiğim birkaç şeftaliyi de geri bırakıyorum:((
Şeftali aşkını da meyve suyu olarak gidermeye çalışmıştım...




6 Ekim 2011 Perşembe

ACI SOS YA DA TURŞU


Turşu için karışık biber almıştım. Turşuyu yapıp biberler ve domatesler artınca önce menemenlik yapayım dedim ama acı olur çocuklar yiyemez diye vazgeçtim.
Biberleri ince ince doğradım 
Domatesleri robottan çektim
Tuz 
Sirke 
ve sarımsak
Dönmesini bile beklemedik ertesi gün yemeye başladık
Acısı tam istediğimiz gibi olmuş
Ama az kaldı bu hafta daha çok alıp tekrar yapmak istiyorum.


5 Ekim 2011 Çarşamba

KAYISI REÇELİ


Bu sene çilek ve vişneyi kaçırınca kaldık kayısılara:))
Şaka kayısıyı da çok severiz.
Hele şekerpare olursa yeme de yanında yat
Kayısılar çok büyüktü yemesi kolay olsun diye dilimledim.
6 parçaya bile böldüklerim oldu
Klasik reçel tarifi
1 Kg. Kayısı 
1 Kg. Şeker (Ben biraz daha az şeker koyuyorum, biliyorsunuz şeker komple zarar)
Limon suyu ya da tuzu
Kayısıları şekere yatırıp 3 gün bekletiyorum, bu şekilde kayısılar erimemiş oluyor
Buna uygulayamadım ama reçel yaparken fındık kadar tereyağı atarsanız köpürmüyor.

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...