Herkese hayırlı cumalar.
Annem kardeşimin yanında olunca Tuğra'nın okuldaki beslenme hazırlıkları bana kaldı. Birgün çörek birgün börek; artık bana yavaştan yavaştan gelmeye başlamıştı:))
Pazartesi cızlak günüydü. Biz cızlak deriz kimi akıtma der kimi krep... Bizim için Allahın cızlağı sonradan krep diyemem:((
Neyse, malzemeler standart
un, tuz, maya, su. Ben unun yarısını tam buğday unu kullandım. Ama yoğururken çok korktum çünkü hamur kesik kesik oldu. Yani (doğru kelimeyi bulamıyorum) homojen bir hamur olmadı. Biraz mayalanması bekleyip pişirmeye başladım. Korktuğum gibi olmadı. Biraz kıtır kıtır oldu. Kesinlikle daha lezzetliydi. Tam buğday unu denemeyen varsa evde yaptığı ekmeklerde, poaçalarda hatta keklerde mutlaka denesinler derim. Fakat hazır satılan tam buğday unlu karışımlar değil benim dediklerim. Un fabrikası ürünü karışımsız hakiki tam buğday unu...
acıktımmmmmmmm yemek istiyorum bundan arasına da peynir koymak istiyorummm. hayırlı cumalar arkadaşım
YanıtlaSilBen de peynirsiz düşünemiyorum
SilBiz krebe maya koymuyoruz. Böylesi de güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Cızlak dendiğini ilk kez duydum =)
YanıtlaSilBuralarda cızlak deniyor sağol canım
Silsabah sabah canım nasılda çekti.bizde çok yaparız cızlağı.çok pratiktir.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilTam buğday la dene derim
Silakıtma ya da krep derım cızlagı duymamıstım bu ısım de güzel:)harıka olmus canım ellerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silhayırlı cumalar canım..
YanıtlaSilafiyet bal olsun yiyenlere..
sevgiler:)
Sağol canım hep beraber olsun
SilBizde akıtma deriz,kahvaltılarda yaparız arada bir.Peynirli yemek favorim.Ellerine sağlık arkadaşım çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilsağol canım
Sil