Pages

30 Mart 2012 Cuma

TAM BUĞDAY UNLU CIZLAK


Herkese hayırlı cumalar.
Annem kardeşimin yanında olunca Tuğra'nın okuldaki beslenme hazırlıkları bana kaldı. Birgün çörek birgün börek; artık bana yavaştan yavaştan gelmeye başlamıştı:))
Pazartesi cızlak günüydü. Biz cızlak deriz kimi akıtma der kimi krep... Bizim için Allahın cızlağı sonradan krep diyemem:(( 
Neyse, malzemeler standart
un, tuz, maya, su. Ben unun yarısını tam buğday unu kullandım. Ama yoğururken çok korktum çünkü hamur kesik kesik oldu. Yani (doğru kelimeyi bulamıyorum) homojen bir hamur olmadı. Biraz mayalanması bekleyip pişirmeye başladım. Korktuğum gibi olmadı. Biraz kıtır kıtır oldu. Kesinlikle daha lezzetliydi. Tam buğday unu denemeyen varsa evde yaptığı ekmeklerde, poaçalarda hatta keklerde mutlaka denesinler derim. Fakat hazır satılan tam buğday unlu karışımlar değil benim dediklerim. Un fabrikası ürünü karışımsız hakiki tam buğday unu...

12 yorum:

  1. acıktımmmmmmmm yemek istiyorum bundan arasına da peynir koymak istiyorummm. hayırlı cumalar arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Biz krebe maya koymuyoruz. Böylesi de güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Cızlak dendiğini ilk kez duydum =)

    YanıtlaSil
  3. sabah sabah canım nasılda çekti.bizde çok yaparız cızlağı.çok pratiktir.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. akıtma ya da krep derım cızlagı duymamıstım bu ısım de güzel:)harıka olmus canım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  5. hayırlı cumalar canım..
    afiyet bal olsun yiyenlere..
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Bizde akıtma deriz,kahvaltılarda yaparız arada bir.Peynirli yemek favorim.Ellerine sağlık arkadaşım çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...