Pages

16 Mayıs 2012 Çarşamba

KORKAK ÇOCUKLAR

Kayra şu an karışık bir dönem geçiriyor. 12 yaşında bir ergen olma yolunda hızla ilerlerken bazı korkularla kendi çapında savaşıyor. Gerçekten savaşıyor mu bilemiyorum ama enteresan korkular edindi. Gidip bir kaplanı sevebilecek bir kapasiteye sahip olan cesur yürek oğlum akşamları odasına yalnız gitmeye çekinebiliyor. Akşamları bizim evi bir görseniz bütün ışıkları yanık. Odasına giderken bütün ışıkları yakıyor ve koşar adımlarla gidiyor. Gelirken de yine koşar adımlar dönüyor ama ışıkları kesinlikle kapatmıyor. Hatta sırf ışıklar için onu tekrar odasına gönderiyoruz.
Aslında konunun çok üstüne gitmiyoruz. Ne yapması gerektiği konusunda yardımcı oluyoruz mesela korku filmi izlemesine izin vermemeye çalışıyoruz. İşin kaynağı arkadaşlarıyla aralarında konuştukları üç harfliler... Onlar hakkında değişik sorular sorabiliyor. Ben de "eğer korkuyorsan bu konulardan konuşma ve bu konuların konuşulduğu ortamlardan uzak dur. Çok korktuğun zaman bildiğin sure ve duaları oku rahatlarsın" diyorum.
Bütün bunlara rağmen akşamları evde yalnız kalabiliyor.

5.5 yaşındaki Tuğramız ise bu konularda neredeyse korkusuz. Karanlıkta tek başına banyoya gidip tuvaletini yapabilme, elini yıkama ya da odasından oyuncak alma gibi beceriler gösterebiliyor. Hatta abisiyle arasında bizim gülmemize sebep olan diyaloglar geçebiliyor.

Kayra diğer odaya gitmek istemez
- Abiiii gel ben seni götürürüm:))

Kayra kendi yatağında yatmak istemez
- Abiii gel benimle yat
ya da Kayra'ya yat artık hatta yerine yat deriz bakarız ki Tuğranın yanında uyumuş.
Bu durum bizim de işimize geliyor. Tuğraya kitap okuma işini Kayraya devretmiş oluyoruz.

Dün akşamda benzer bir olay oldu.
İkisi de Tuğranın yatağında, Kayra uyumak üzere yanlarına girdim.
Tuğranın lambasına okulda yaptığı süsleri asmıştık. Işık yanınca tavana gölgesi düşmüş.
Tuğrayı öptüm tavanı göstererek "anne abim bundan korktu canavar sandı" dedi. Bende süsü oynatarak bundan oluyor diye açıkladım. "ben korkmuyorum anne abim korkuyor" deyip, Kayra ile benim gülümsememize sebep oldu.

Not: Ben de korkak bir insanımdır. Karanlıktan ve yalnızlıktan korkarım. Geceleri yalnız kalmak istemem...

1 yorum:

  1. Yerim ben o korkusuz prensi aman bu aralar abiye destek olsun:))))

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...