Pages

22 Ekim 2012 Pazartesi

EGZAMA - LAPİTAK


5 - 6 yıl önce annemin elleri egzama oldu. Ama öyle böyle değil sanki ellerine mısır patlağı yapıştırmışlar. Neler çekti, ne anlatılır ne de yaşanır...
Parmak ucunun çatlamasıyla başladı, bütün ellerini zaman zaman kollarını sardı. Önce Çorum'da doktora gitti iyileşmeyince kardeşim Kayseri'de fakülteye götürdü alerji testleri hastanede yatmalar hiç sonuç vermedi. Sonra Hacettepe de prof'a göründü onda da çare bulamadı. Bunun sorumlusu doktorlar değil tabiki, bu tür cilt hastalıklarının pek çok nedeni olabiliyor bunları bulmak ve çözüm üretmek cidden zor. Annem çare için taa Uşak'ta bir doktora bile gitti. 
O dönem kullandığı bitkisel ve hayansal ilaçlarda oldu. Mesela ellerini saf zeytinyağına batırmak, dut kurusunu sıcak suya ıslayıp ılıyınca ellerini bu suda tutup bekletmek, kına yakmak gibi. Hatta küllü suyu tavsiye etmişler ama yaptımı hatırlamıyorum. 
Hayvansal ilaçlara da örnek ise "sülük". En son çare onu denedi. Tabiki bu zor bir işlem, o tuhaf yaratıkların elinde dolaşıp kanını emmesi tuhaf bir duygu. Arkadaşı annemin gözlerini bağlayıp sülükleri yapıştırmış. O seneden sonra biraz rahatladı ama çare olan hangisiydi bilemiyoruz. Bu arada Hacettepedeki Prof anneme Lapitak'ı önermiş ve annem hep kullanırdı.  Benim ise ellerim çok deterjan ve suya girince feci şekilde çatlar kremler fayda etmez olur. Anneminki kadar şiddetli olmasa da ben de bir sorun olduğu kesin. Bu sebeple ilaç kullanır ama fayda bulamazdım. Birgün annem bana "ilaç kullanacağına şunu kullan" diye epeyce çıkıştı. Bende bir deneyim dedim, şimdi ayrılamıyoruz desem yeridir. Aradığım kremi buldum hayatta bırakmam. Çok faydasını gördüm ve herkese kesinlikle tavsiye ederim. Sürümü biraz tuhaf  sanki elde emilmiyor bir tabaka bırakıyor ama sonrası muhteşem onarılmış bir cilt olarak geri dönüyor. Eğer çare bulmadıysanız yine de doktorunuza danışarak bir deneyin derim. 
Not: Bu bir tanıtım değildir kullanıp memnun kaldığım bir üründür.  

11 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun. Bizim bir akrabada da var, geçmiyor. Neler çekti kadıncağız. Ona önereyim bari.

    YanıtlaSil
  2. bende denemeliyim canım.paylaşım için teşkkk.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bende çorumdanım ve bende çok çekiyorum egzamadan:(( ellerim şuan o kadar acıyor ki hemen şimdi alıp deneyeceğim... çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah faydası olur.çok geçmiş olsun

      Sil
  4. ben de egzamadan muzdaribim.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi titiz birinin egzama olmaması inkansız gibi:)) İnşallah tez zamanda geçer

      Sil
  5. mrb lapitakla ilgili yazınızı okuyunca egzamadan dolayı yaşadıklarım geldi aklıma.sürekli ilaç arayışları, her duyduğunu denemeler...ve nihayet eşimin bir market rafında görerek denemem için getirdiği lapitak! uzunca bir süre kullandım faydasınıda gördüm.Ancak daha iyisini buldum gördüğüm her egzemalıya şiddetle tavsiye ediyorum AMWAYin ballı sabunu ve BODY SERİESinin losyonu.Kışın çok soğuk zamanlarında ve ellerimin alerjenlerle çokça temas ettiği durumlarda mutlaka ikisini birlikte kullanıyorum ama çoğu zaman sabun tek başına yeterli olabiliyor mutlaka deneyin!!!

    YanıtlaSil
  6. Lapitak kremini kavonozlara satış yapsanız çok iyi olur tüplerde çıkarılması zor oluyor yarısı içinde kalıyor sonuçta ucuz değil Teşekkürler

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...