Pages

5 Aralık 2012 Çarşamba

ÇOCUKLARINIZA HEM EL YAZISI HEM DÜZ YAZI ÖĞRETİN


Büyük tosbağam anaokulunda iken el yazısı çıktı ve oğlum ikinci yıla yetişti. Aslında benim çok hoşuma gitti sandık ki çocukların hepsi kitap gibi yazı yazacak ama nerdee. El yazısı ile imza atacak olması güzel gelmişti. Herkesin dediği gibi çocukların zorlanacağına inanmadım çünkü bize zor geliyor ama onlara düz yazıda zor gelecekti.


Oğluşum 4. sınıfa geldiğinde bazı arkadaşlarının düz yazı yazdığından bahsetti. Öğretmenleri de çok itiraz etmiyormuş. Ama ben yazısını değiştirmesini istemedim. Öğrendiği şeye devam etmeliydi. Kendisinin de isteği olmayınca bu konuyu tekrar konuşmadık. Bu sene 7.sınıfa giden oğlum "ben düz yazı yazacağım herkes düz yazıyor, zaten "ingilizce öğretmenimiz el yazısı yazmayın okuyamıyorum özellikle yazılılarda"" diye geldi. Ben panik ee ne olacak; "düz yazmaya alışırım"
Peki alıştı mı? Evet alıştı ama şimdi ikisi de yarım yamalak. Ne düz yazısı güzel ne de el yazısı. Güzellikten kastım harflerin düzgün olmaması. Şimdi "el yazısı yaz" diyorum "unuttum yazamam" düz yazıyı da sadece görerek öğrenmesi onu da yarım kılıyor.
Nasıl bir sistemdir henüz çözemedim. Benden tavsiye çaktırmadan düz yazı yazmayı öğretin çocuklarınıza

1 yorum:

  1. ya eskiden güzel yazı dersi vardı, herkes onda öğreniyordu el yazısını, dua ediyorum seneye kızım okula başlayınca kaldırsalar şu el yazısını yaa, çok zor gerçekten de okunmuyor :(((

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...