Pages

27 Temmuz 2012 Cuma

RAMAZAN, SICAK VE ÇOCUKLAR



Ramazan geldi hoşgeldi de bu sıcakları yanında niye getirdi. Biz onu tekbaşına daha çok severdik.
Gelmişler madem evimizin baş köşesine buyurup otursunlar. Aslında bu iki arkadaşa haksızlık ediyorum çünkü sabır da onlarla birlikte geldi bizleri memnun etti.

Neredeyse çöl sıcaklarında oruç tutuyoruz. Herhalde gerçek ramazan gerçek sabır bu olsa gerek.  
Dilerim herkes için hayırlı geçer

Bizim evde ise ramazan uykusuzluk dışında güzel geçiyor. Maaşallah Kayra da hepsini tuttu, aslında kıyamıyorum ama bir şekilde de alışması lazım. Kendisi tutmayım demiyor sadece sıcaklar yüzünden evden çıkmak istemiyor. Şimdilik bu şekilde devam.

Benim için ise en zoru sabah kalkıp işe gitme kısmı. Sahura kalkarken çok sorun yaşamıyorum hatta uykumu açınca ev işi bile yapıyorum ama tekrar yatıp sabah tekrar kalkma kısmı tam bir işkence bunu da öğle tatilinde 5 dk. kestirerek atlatmaya çalışıyorum.

Akşamdan yeyip yatmak hiç bana göre değil. Hem açıkmamış oluyorum hem de ramazanın maneviyatını hissedemiyorum. Kolaya kaçmak istemiyorum, Ramazanın güzellikleri hep beraber oturulan iftar ve sahurda saklı böyle yaşayıp çocuklarımın da böyle alışmasını istiyorum

Çok şükür klimalı bir ortamda çalışıyorum bu sebeple çok fazla şikayetlenmiyorum. Bu sıcaklarda dışarıda çalışıp oruç tutanlar için sabır diliyorum. Eminim onların sabrı ve sevapları bizden kat kat fazladır. Oruç tutmayan ve bu duyguyu bilmeyen için çok zormuş gibi algılanabilir. Nitekim etrafımızda çeşitli bahanelerle oruç tutmak istemeyenler var. Bence bu hem alışkanlık hem de ramazanın maneviyatında olan birşey.  Ben şahsen küçüklüğümden beri dayanamıyorum tutamam gibi bir olay yaşamadım. Bu nasıl birşeydir şahsen bilmiyorum. İşte bu noktada bu olaya alıştırılmak var bence Ben Kayra'ya sık sık oğlum boz artık sen küçüksün büyüyünce tutarsın desem bu ömür boyu böyle gidecek. Bunun yerine tutabilirsin, eğer orucunu tutarsan hediyem var gibi teşvik edici sözlerle, sahurda sevdiği yiyecekler hazırlayarak, beraber davulcuyu izleyerek iftar sonrası ramazan şenliklerine götürerek, babası ve kardeşi ile zaman zaman arkadaşları ile teravih namazına giderek, maneviyatını güçlendirmeye çalışıp bahaneler aramasına fırsat vermemek istiyorum. Allahım bu konuda anne babalara yardımcı olsun.

Herkese tekrar hayırlı ramazanlar

19 Temmuz 2012 Perşembe

SAMSUN GEZİSİ 2. BÖLÜM

Bandırma Vapurundan sonra yolumuzun üzerinde olan Hayvanat Bahçesine girdik. Küçük derli toplu ve güzel bir yer.

Hayvanat Bahçesi deyince çıldıran çocuklar

17 Temmuz 2012 Salı

BOL FOTOĞRAFLI SAMSUN GEZİSİ


1 Temmuz pazar günü Samsun'a gitmek üzere düştük yollara... Yıllardır gitmiyordum oysa ki bize sadece 2 saatlik mesafede güzel bir şehrimiz.

11 Temmuz 2012 Çarşamba

NONİMİN GÜZEL HEDİYELERİ


Nonimin Haziran ayı çekişi bana çıkmıştı. Bu benim ilk çekiliş hediyem. Asi ruhuma uygun asi ruhlu hediyeler beni buldu:))

5 Temmuz 2012 Perşembe

İYİ Kİ DOĞMUŞSUN



Küçük tosbağamız Tuğramızın 5 yaşını bitirdiği gün. 
Çekirdek ailemizin en küçük ferdi
Canımız bir tanemiz
Hiç büyümeyecek olan tosbağamız

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...