Pages

30 Kasım 2012 Cuma

BUGÜN NE GİYSEM 7.SINIF

Bu mübarek günde herkese hayırlı cumalar diliyorum


Artık hayatımızdan okul formaları çıkıyor. Okuduğum zamanlar deli istediğimiz bir hayalimiz şimdi gerçekleşiyor. Ama artık anladık ki anneler olarak bu hayalimizi istemiyormuşuz. Çocukların marka takıntısını geçtim olanı var olmayanı var. Okul kıyafetini almaya gücü yetmeyen aileler artık çocuklarına nasıl değişik değişik kıyafet alır bilemiyoruz. Ayrıca okul toplantımızda Müdürümüz bu konulara değinmiş ve çocukların güvenlikleri açısından formanın onları koruma kalkanı gibi olduğunu söylemişti. Okula girebilecek sivil bir kişiyi yada okul etrafında dolaşan çocukların okuldan mı değil mi olduklarının anlamak ya da anlamamanın ilk yolu formadır.
Tamam tek tip olsunlar ama bu formalara bende karşıyım. Anasınıfına eşofmanla giden çocuklar birden beyaz gömlek ve ütülü pantolanda okula başlayınca ilk düşündükleri şey "tuvalete nasıl gideceğim." oluyor. Şimdi yaş 5.5 oldu vay o çocukların haline...İnanın bence mavi ya da siyah önlük bile şimdiki formalardan daha kullanışlıydı. İçine kalın giydirirsin kışlık olur sadece önlük giydirirsin yazlık olur. Örneğin kargo pantolon üzeri sweatshirt yazın tshirt oldu sana tek tip kıyafet hem yaşlarına uygun hem de rahat. Bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz. 
Kayra'ya gelirsek bu habere ilk önce mutlu olarak geldi. Bu detayları konuşunca hak verdi. Şimdi ise hergün alışverişe çıkalım seneye çok kıyafete ihtiyacım olacak deyip duruyor ki çocuğumun bu yaşına kadar kıyafet takıntısı olmamıştı, zorla kıyafet alırdım. Hayırlısı, yaşayıp göreceğiz bakalım...

22 Kasım 2012 Perşembe

BELKİ AŞIKTIR


Büyük tosbağamın arası kızlarla hep iyi oldu. Doğumgününe kızları çağırmak istemese de onlarınkine muhakkak katılır. Zaman zaman kız erkek ayrımı yapar ama bu fazla sürmez.

Okul açıldığından beri yanında oturduğu Ömer'i terketmiş arka sırada oturan Dicle'nin yanına oturmaya başlamış. Dicle'yi tanımıyorum ama Ömer hem komşumuz hem de 1.sınıftan beri beraberler. Sessiz sakin aklı başında kendi halinde bir çocuk. Akşam yemeğinde bu olayı bir yandan eşime anlatıyor bir yandan da tartışıyorduk... Kayra'nın yer değiştirme sebebi Ömer'in çok sessiz oluşuymuş. Tabii kendisi gibi geveze bir arkadaş arıyor kendine:)) Bu arada bizim çokbilmiş küçük tosbağa atıldı
Abim belkide aşık olmuştur.puhahahaa

Kayra tabiki sinirlendi. Biz olabilir, önemli olan çok konuşup derslerini ihmal etmemesi olduğunu hatırlatıp konuyu kapattık.
Fakat cumartesi günü veli toplantısında bütün öğretmenleri bu ikisinin adlarını beraber anmaları çok manidar dı

19 Kasım 2012 Pazartesi

TEZATLIK






Tosbağalarım olmadan 1 dakikam bile geçsin istemem. Onların oyunları, kavgaları, sohbetleri, paylaşımları olmasaydı bu evde yaşam olmazdı. Ama ne var ki gece herkes uyuyup, ev ve televizyon bana kalınca özellikle cumartesi akşamları deymeyin keyfime...
Huzurlu ve sessiz bir ev...
Sanırım bu huzur onları yataklarında sağlıklı, mutlu ve çocuk masumiyeti ile uyuduklarını bilmekten kaynaklanıyor. Bunun için ne kadar şükretsem az.

14 Kasım 2012 Çarşamba

KUŞLARIN DANSI


Bu videoyu hatta blogda ilk videom dün akşam gün batarken işyerimizin penceresinden çektim. Çok güzel bir manzara vardı. Ben tabiki cep telefonumdan çektiğim için istediğim görüntüyü elde edemedim ama görülmeye değerdi...

10 Kasım 2012 Cumartesi

ALLAH'IN SOPASI



Dün öğlen hatta her öğlen Kayra ile dağınık oda tartışmamız olur. Eğer izin versem oda bu hali alabilir:)) Dünkü tartışmamız biraz şiddetliydi çünkü çok kızmıştım. Hergün aynı şeyleri söylemek, söylediğim halde yapılmaması, bugün yapılıp yarın unutulması daha neler neler... Bu konulara girip daha da canımı sıkmak istemem. 
Bugün twitterda Adem Güneş'in paylaşımlarına rastlamamla üzerimde ilahi bir ayar hissettim:))

İç düzeni olmayan çocuklar dış düzeni kuramazlar. Çocukların tertip ve düzenli olmasını isteyen ebeveynler onların duygularına yönelmelidirler.
                                                         ADEM GÜNEŞ

Nasıl yöneleceğimiz konusunda fazla bir fikrim yok ama çalışacağız bakalım.

En başarısız çocuk, yapacağı işleri birine göstermek için yapan çocuktur. Başarılı çocuk ise başarmanın keyfini kendi içinde yaşayan çocuktur.
                                                      ADEM GÜNEŞ


Peki kimdir Adem Güneş; Uzman Pedagog olup dini yönü hassas bir kişidir. "Çocuk Eğitimi kültür ve evrensel kabul görmüş değerlerden bağımsız olamaz.Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Anadolu toprakları çocuk eğitiminde kendine has bir usul ve yöntem takip etmiştir. "
görüşünü savunan dini, kültürel ve ahlaki değerlere göre çocuk yetiştirmenin önemini anlatan bazı davranışların çocuğun fıtratından gelen davranışlar olduğunu savunan bir pedagogtur.  Kitaplarını okumadığım için maalesef yorum yapamıyorum. Geçen yıl Çorum'a gelmiş ama ben kaçırmışım.










6 Kasım 2012 Salı

DÜDÜKLÜ TENCERE MESELESİ


Klasik model düdüklü tencerem işe yaramaz hale gelince yeni arayışlara girişmiştim. Hep aklımda Tefal vardı hala var ama o kadar para vermek istemediğim için başka markalara yönelidim. Schafer bunlardan biriydi. Biraz araştırdım ve bu modeli beğendim. Ben hala düşünürken eşim anneler günü hediyesi olarak 7 lt liğini almış. (Sanki ordu doyuruyorum:)))

2 Kasım 2012 Cuma

KAYBOLMUŞ DA HABERİMİZ YOK












Pazar günü parkta birkaç saat oturdukdan sonra 1 milyoncu diye tabir ettiğimiz ıvır zıvır almak için 3 katlı bir alışveriş merkezine gittik gezdik tozduk geldik.
Akşam evde yere oturmuş birşeyler yerken Tuğra ile aramızda geçen sohbet

1 Kasım 2012 Perşembe

DOĞRAMA TURŞU


Yaparken zahmetli yerken zahmetsiz bir turşu:)) Aklınıza gelen bütün malzemeler salataya doğranır gibi doğranır kavanozlara doldurulur gerisi bildiğiniz gibi tuz sirke ben birazda limon tuzu koydum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...