Pages

15 Şubat 2013 Cuma

BASKIN KARAKTERİM BENİM



Herkese hayırlı cumalar diyerek başlamak istiyorum. 
Bu resim Tuğra'nın rehber öğretmene çizdiği aile resmi... Bu resimden yola çıkarak öğretmeni ailemizin analizini yapmış. Tuğra önce beni çizmiş bu benim onun hayatında önemli bir yere sahip olduğumu ve aile içinde beni baskın karakter olarak gördüğünün bir işaretiymiş. Diğer fertleri ise yaş sırasına göre çizmiş. Ailemizin kolları açık ve gülümsüyor. Bu da Tuğra'nın ailemizi sevecen ve mutlu olarak algıladığının bir kanıtıymış. Mavi bir gökyüzünün olması çocuğun özgüven sahibi olduğunun sarı yer çizgisinin ise aile tarafından sevilen ve değer verilen biri olarak algılamasındanmış. Bu tür çocuk resimlerinde güneş anneyi temsil etmekteymiş. Gülümseyen ve ışınlar saçan sıcak bir güneş algısına sahipmiş. Bu da anneye olan ihtiyacının devam ettiğini bunun yanında da bağımsızlık kazanmaya çalıştığının bir göstergesiymiş.

Bunları okuduğumda o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Her anne baba çocuğundan sevgisinin karşılığını görmek ister ben o gün bunu görmüş oldum. 
Eşim mi benimle hergün dalga geçiyor "baskın karakterim sen dersen o olur" "baskın karakterim şunu şöyle yapalım mı?" :)))

2 yorum:

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...