Pages

29 Temmuz 2013 Pazartesi

SAHUR İÇİN BOL KALORİLİ PİDE KIZARTMASI:))

Çocukluğumuzun sobalı evlerinde sahurda yer sofrasına oturmuş babamın bize pide kızartıp vermesini bekler peynirle yemeye bayılırdık. Babacığım ızgarayı yanına koyar hızlı bir şekilde pideleri kızartır üzerine margarin (tabii o zamanlar) sürerdi. Bu da bizim için ramazanda pide ne ise pide kızartması da odur. Geçen gün Kayseriden gelen kardeşimde babama sitem etti "bir pide kızartması yedirmedin diye" yani ramazanımız milli yiyeceği:)) bende elimden geldiğince bu geleneği sürdürürüm ve bizimkilerde bayılır.










bunun için böyle üstten kızartmalı bir kızartıcıya ihtiyacımız var. Bu alet sadece üstten kızartma yaptığı için çok hızlı ve fırın gibi kurutmadan pişiriyor.


Önce pidemizin arkasını 2 saniye koyarak ısıtıyoruz.


Daha sonra susamlı kısmını kızartıyoruz.


Kızartma işleminden sonra pidemizin üzerini bıçakla kesiyoruz ki yağımız içerisine işlesin. Bıçakla sadece çizikler atıyoruz.


üzerine tereyağ sürüp yağ eriyene kadar tekrar makinanın içine koyuyoruz.



Sonra böyyleee mis gibi kızarmış ve tereyağlanmış pidelerimiz oluyor.


ben mi sadece ilk günler yedim ama şimdi sadece yumurta ve salata yiyerek oruç tutuyorum ve hiç rahatsız olmuyorum...

5 yorum:

  1. Pideyi bu haliyle ben de pek severim. Ama ben de sizin gibi az yiyorum. Çoğunlukla da meyve yiyerek tutuyorum. Bu akşam evde artan pideleri böyle mi değerlendirsem acaba, arada değişiklik de yapmalı değil mi :) Sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. artan pideler için çok güzel fikir canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...