Pages

30 Eylül 2013 Pazartesi

MİKRODALGALI GECELER:))




Kek sevmeyen çocuk yoktur herhalde... Benim çocuklarında aklına hemen kek gelir ve sık sık isterler. Mikserimin bozulması bu işe ara vermeme sebep olmuştu ve hala istediğim gibi bir mikser bulamadım o da ayrı konu. Bende anne yöntemine geri dönmüş oldum:)) Annem kaşıkla çırpardı ben tel çırpıcıyla çırpıyorum. Yakalarsam eğer çırpma işlemini büyük tosbağama satıyorum:)) Mikserle yaparken bile sokranan Kayra'nın elle yapınca daha sokranır olması ise kaçınılmaz sondu. Elindekinin kıymetini bilmeli değil mi? 




Kekimiz standart 3 yumurta 1 bardak şekerli bir kek, fırında pişmesini bekleyecek zamanımız yoktu bende mikrodalgaya atıverdim ve çayımız demlenmeden kekimiz pişti bile...Benim mikrodalganın kızartma özelliği de var ama ben hiç kullanmadığım için riske atmadım ve keki kakaolu yaptım. Sadece her kek pişirdiğimde yaptığım gibi pişmeyecek sanıp fırında çok fazla tutuyorum sonuç olarak da soğuyunca süngerleşen bir kek oldu:))

Yanına ise mikrodalga mısır yaptım. Başka markalar var mı bilmiyorum Çorum'da bunu bulabiliyorum. Kendinden yağlı ve tuzlu bir mısır. Atıyorsun mikrodalgaya 4 dk. hazır. Sadece tuz oranı biraz fazla.


Ocak batma sorunu olmayan tembel işi bir yöntem. Şimdi sağlıklı mı diyeceksiniz; bende çok fazla bilmiyorum, nasıl bir yağ ve tuz kullandıkları hakkında bir bilgim yok ama Baktat firması yurtdışına ihraç yapan bir firma olduğu için çok kalitesiz bir ürün kullanacaklarını sanmıyorum. Bizde zaten ayda yılda bir tüketiyoruz.

3 yorum:

  1. çok güzel ya. arada bir yenilirse bu tür iyecekleri hoş görüyorum ama rutinleşirse pek umutlu bakamıyorum açıkcası

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık Kekiniz çok güzel görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. merhaba,

    Kek her evin vazgeçilmezi sanırım,ellerine sağlık...

    not:mail gönderdim,bakabilirsen sevinrim....

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...