Pages

2 Aralık 2013 Pazartesi

KURUTMALI ÇAMAŞIR MAKİNAM





15 yıllık makinam atrık beni terk etmek istemişti. Son yıllarda bunu hep dillendirse de ben oralı olmuyordum. Ama kurutmalı makinalar çıktı çıkalı benim gönlümün onlara kaymasına engel olamamıştım. En son da bayram önü makinam arıza verince tamam artık değiştirelim dedim.



Benim çamaşır makinasında aradığım özellikler;
- Kısa sürede yıkaması
- Her programında ön yıkama olması
- Derecesini kendim ayarlayabilmek
- Sessiz çalışması
+ Kurutma özelliğinin olması (son yıllarda eklendi)

Son zamanlarda beyaz eşyadan yana tercihim hep Vestel oluyor. Etrafımda da vestel kullanıp sorun yaşamayan yakınlarımın olması ayrıca benzer ürünlere göre fiyatının daha makul olması gibi sebeplerle Vestel Kurutmalı Makinada karar kıldık. Ayrıca Çorum'da her markanın servisini bulamayabiliyoruz.

Şimdi bu makinalar bilgisayar gibi dilini çözmem birkaç günümü aldı. Düğmesine bas da çalışsın devri çok eskide kalmış:))
- Kısa sürede yıkama programı var ama neyi bu kadar kısa sürede yıkıyor o kısım reklamlarda alt yazı olarak geçiyor ama okumak ne mümkün:)) 12 dakika yıkama yapmak istiyorsanız sadece yarım kilo çamaşır yıkıyor o da 3 gömleğe tekabül ediyor. 1 saatlik programı yarım saatten başlıyor siz çamaşır koydukça 1 saate çıkıyor ve ön yıkaması yok 2. kg.a kadar olan çamaşırlar için ideal. 9 kg lık makina alıyorum 1 saatte yıkasın yok minimum 3 saat, kurutma olayına bile girmiyorum. Yalnız eski makinamda 2 parti yıkadığım çamaşırları bir seferde yıkıyor ama süre uzadığı için aynı hesaba geliyor. Çamaşırları tartma kısmına alışmam da uzun sürdü. Ben çamaşır attıkça dakikalar artıyor, birde kurutma yapmak istiyorsak 5-6 saati gözden çıkarmak gerekiyor. 29 dakikada yıkama ve kurutma özelliği var ama çok verimli değil 1 pantolonu bile kurutamıyor. İnce bir pijama takımı atıp denedim lastik yerleri kurumamıştı ama acil durumlar için düşünülebilir.
- Kurutma kısmına gelirsek her programda kurutma özelliği var ve istersen seçebiliyorsun. Gayet güzel kurutuyor çıkar ve katla kaldır ama 6 kg. çamaşırı kurutmaya kalkarsan buruş buruş çıkarıyor. Mantık şu yıkanan çamaşırı sepete çıkarmışsın ama asmadan orada kurumuş:(( Asarken ister istemez çırpıp düzeltebiliyorsunuz ama bunda öyle bir durum yok. Pantolonun bir paçasını içerde bir paçasını dışarıda çıkaran çocuğunuz varsa ve sizde dikkat etmeden makinaya attıysanız öyle kuruduğunu düşünün. Az miktardaki çamaşırlar daha az kırışıyor. Kuruttuğum nevresimi ütülemek istemediğim için tekrar yıkamak zorunda kalmıştım. Havlu ve iç çamaşları için kullanmayı tercih ediyorum. Katlarken hiç toz uçuşmuyor ve yumuşacık oluyor. Ama yumuşatıcı kokusu kalmıyor.
Kayra'nın astığım havlu için yorumu "Anne bunu kurutmuşsun herhalde yanık kokuyor" oldu.
- Böyle kombin makinalarda bir sorun da çamaşır ayırma sırasında oluyor. Çünkü kurutmak istemediğiniz parçayı ne yapacağınız sıkıntı oluyor. Ya o partiyle atmayacaksınız ya da yıkattıktan sonra çamaşırları ayırıp kurutma ayarı yapacaksınız.
- Kısaca şu hesabı vereyim size 6 kg.çamaşırı 40 derecede ön yıkamalı ve dolap kuruluğunda yıkamak istiyorsak 04.44 saati buluyor. Elektrik yakmasını çok ölçemedim bilemiyorum ama A+ sınıfı olduğu için az olduğunu düşünüyorum.

Bunlar benim fikirlerim aklıma gelenleri yazdım sormak istediğiniz olursa tekrar güncellerim.



2 yorum:

  1. uzun araştırmalar sonunda bende geçen hafta sadece kurutma makinesi aldım arçelik ve B sınıfı yazın kullanmayacağım için B sınıfı aldım hafta sonu gayet güzel geçti yıkadım kuruttum kaldırdım tabi ütülenecek olanlar ayrıldı beyazları 40 dk da kuruttum şimdilik memnumun bakalım güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  2. Antalyalı bir arkadaşımın 4-5 sene önce kurutma makinası vardı. Ben de özendim ve alayım da kurutma işini erken bitirip ütüleyip kaldırayım diye düşündüm. Zannediyorum ki 15 dakikada falan kurutuyor:) 3 saat demez mi? O zaman ne demeye Antalya gibi memlekette kurutma makinası aldın ki dedim, as balkona 10 dakika sonra kibrit çöpü kuruluğunda çamaşır topla. Meğer nemin yüksek olduğu günler kuruma geç oluyormuş. Tatilde mayoları öğlen yıkayıp balkona asınca yemekten dönünceye kadar kurur da, ikindin astığın mayolar ertesi sabah hala ıslaktır ya, anladım durumu:) Afyonkarahisar kuru bir memlekettir. Ben evde kuruturum çamaşırlarımı, hele gündüz güneşe denk gelen kısımları veya pencere yakınındaki çamaşırlar çok çabuk kurur. Kışınsa zaten kalorifer var, yakınına serersin, ikinci kazan çıkıncaya kadar, birinciler ütüye hazır. İş ütüleyecek insanı bulmakta:) Neyse işte bu yüzden ben almıyorum. Ama evi küçük olup kurutma alanı bulunmayanlar için ideal olabilir. O zaman da 4,5-5 saatte bir makina boşalacağından kombine olmayanlar daha iyi olabilir gibime geliyor. İyi günlerde güle güle kullanmanı dilerim. Kırışık çıkartması sıkıntılı bir durum tabi. Ama kullana kullana ayarını bulursun nasıl olsa.

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...