Pages

27 Şubat 2014 Perşembe

ANTİKA KOKULAR

2 hafta önce uzun zamandır gitmediğim arkadaşım Emine'de toplandık. Annesinin evinden birkaç parça antika getirip salonuna yerleştirmiş. Çok çok beğendim ne iyi etmiş. Bu arada anneciği rahatsız Allahtan bütün hastalara şifa diliyorum.
Antika deyince anneannemlerin Ankara Kalesindeki evi gelir aklıma. Hiçbirşey kalmadı keşke saklayabilseydik. Evin içi çok değişse de ben hep eski haliyle bakarım oraya...




Bu sürahi takımının mavisi vardı bizde ama ne oldu bilmiyorum hatta unutmuşum bunu görünce hatırladım.


Bu da başka bir sürahi takımı


Beni ençok etkileyen bu koku şişeleri ve kutusu oldu. Onlara da biri bırakmış sonra alırım diye bir daha almamış. Hikayesi sadece bu. 


Bunca yıla rağmen kutuyu açtığımızda etrafa parfüm kokusu yayıldı.


Çeşit çeşit renk renk minicik şişeler ve şırıngası

12 yorum:

  1. Çok etkileyici. Zaman nasıl da acımasız, uçup gidiyor.. En üstteki takımdan ben de çocukluğumda bir yerlerde görüyordum ama nerelerde bilemiyorum. Renk olarak da gözümün önüne hep turuncu ve turkuaz 2 farklı takım geliyor:) Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. harika antikalar. o şırıngayı çok sevdim: )
    http://cocugumlaeglenirken.blogspot.co.uk/

    YanıtlaSil
  3. ben de eski şeyleri hiç tutamam. aslında annem de öyle. ondan ben de böyleyim herhalde. ancak bir yerde de görünce öyle hoşuma gidiyor ki yıllara tanıklık etmiş esyalar..

    YanıtlaSil
  4. Eskileri çok severim. Hepsinde bir yaşanmışlik var.

    YanıtlaSil
  5. blogda okudum yorumunuda çini hakkındaydı eminemasal adlı blogta okumuştum çini sanatı sadece resim bilmekle alakalı değil bence gelip denemelisin çorumdaysanız beklerim veli paşa konağındayız sadece sabır ve emek işidir tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  6. Eskiye ait herşey çok etkiler beni, etkilendim gerçekten. Bu arada tüm hastalara şifa dileğinize gönülden katılıyorum. Arkadaşınızın annesi ve tüm hastalara şifalar diliyorum. Bu arada Kesinlikle birşeyleri saklamak istiyor insan. Bazen yapabiliyoruz bazen yapamıyoruz, yerimiz yok diyoruz, eski insanlara göre çok fazla eşyamız var çünkü.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Parfüm şişeleri çok güzelmiş,bazen bende elime güzel bir şey geçince saklıyorum sonradan o günün anısına bir hatıra olarak kalıyor, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. bunlar çok güzeller. kim bilir ne anılar sakılıyordur içinde...

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...