Pages

19 Ekim 2014 Pazar

KAYİŞOĞLU TAKI TASARIM


Taaa haziran ayında yazmam gereken bir yazıyı şimdi yazıyorum ya yuh bana

Malumunuz Çorum'da yaşıyorum. Çorum denilince insanların aklına leblebiden başka ne geliyor bilemiyorum. Yani Çorum'a yolu düşenlerin leblebiden başka alacağı ürünler yoktu. Hititlerin başkentinden böyle bahsetmem ne acı. Ama artık var. Kayişoğlu Takı Tasarım bu işe çok güzel el atmış. Çorum'un simgelerini kullanarak çok güzel hediyelikler hazırlamışlar.


Hitit Güneşi simgeli kolyeler ve başka takılar



Dünyada üretilen ilk gitar Hititlere aitmiş bunu da öğrenmiş oldum. Şekli yukarıdaki gibi bu gitarların arkasında tarihçesi yazıyor.



Meşhur saat kulesi ve leblebi


Magnet saatler




buzdolabı süsleri




Çorum festivalindeki standları
Daha pekçok hediyelik eşya için tık tık.


13 Ekim 2014 Pazartesi

CEM GARİBOĞLU'NUN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ


Hepimiz sayfalarımızda en değerli varlıklarımızdan bahsediyoruz. 
Evet çocuklarımızdan
Ne yedirdik 
Ne giydirdik
Hangi okullara gönderdik
Çok basit sorunlarını bile abarttık değil mi
Herkes kendi imkanları doğrultusunda en iyi şekilde çocuğunu yetiştiriyor.
Ergenliğe kadar hep ona zarar verecek kişi ve şahısları uzak tutmaya çalışıyoruz yani gözümüz gibi koruyoruz.
Ama sonra ne oluyor da bu gözümüz gibi baktığımız çocuklarımız (Allah korusun) hırsız, pedofil, eşcinsel, cani, katil vb. olup hayatlarını karartıyor.
Ergenlik çağında bir çocuğum olduğu için bu tip korkuları hep yaşıyorum ve hep kafamı nasıl anlarım nasıl engellerim nasıl korurum gibi konular meşgul ediyor. Belki Cem Garipoğlunu da ailesi en iyi şekilde yetiştirdi. Ben bilemem... Bir çocuk dünyaya gelince bir şekilde büyüyor iyi ya da kötü bunun bir ölçüsü yok. Kötü yetişmiş çocuklardan dünyalar tatlısı insanlar olabiliyor tabii tam terside...
Benim anladığım herkes kendi kaderini yaşıyor. Başımıza birşey gelecekse geliyor kaçış yok ve şu anki hayatımızın ya da hayat tarzımızın bile garantisi yok herşey bir anda altüst olabiliyor. Allah yavrularımız ve bizlerin hakkında hayırlısını versin daha ötesi yok.

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...