Pages

16 Kasım 2016 Çarşamba

ÇANAKKALE GEZİSİ



Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor...

bence her duyduğumda içimi sızlatıp gözlerimin sulanmasına sebep olan Çanakkale Savaşının özeti en güzel dizeler... 






Çorum Belediyesi son birkaç yıldır ücretsiz Çanakkale Gezileri düzenliyor. Biz de eşimle hep niyetleniyorduk ama arkadaşlarımla gitmek kısmet oldu. Eylül ayında altı arkadaş ve biri benim büyük tosbağam Kayra ve arkadaşı Nisa olmak üzere yola çıktık. 



























Bu işler Çanakkale'ye gidiyoruz demekle olmuyor. Çorum Çanakkale Arası 12 saat gibi bir süre ama amaç güzel yanında arkadaşlar olunca molalar bile çok keyifliydi.










Kayra ile ilk kez yalnız bir yerlere gidiyoruz. Kendisi de benim ve babası gibi yeni yerler görmeyi ve gezmeyi çok sever ve tadını çıkarır. Onunla gezmek büyük bir keyifti.







Seyit onbaşının 214 kg olan top mermisini kaldırabilmesi ancak Vatan sevgisi ve iman gücüyle yapılır başka bir açıklaması yok.



















Buralar hep anıt mezarlar ve binlerce isim... 250 bin şehit vermek ne demek.













Orada ençok ilgimi çeken ise yabancıların da kendi askerleri için anıtlar yapmaları biz oralarda hiç durmadık maalesef... Hatta bizim anıtlardan önce ilk kez onlar yapmışlar biz bu anıtı o zamanın koşullarında zorluklarla yapmışız devlet yardım edememiş yardımlar toplanmış ama en büyük ve gösterişli bir anıt.



















Kesinlikle böyle güzel bir vatan ellere verilmezdi. Burası boğaz değil de ırmak gibiydi. Öyle kuvvetli bir akıntı vardı ki çok şaşırdım.





















Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı
Sen şehid oğlusun incitme yazıktır atanı
Verme dünyaları alsanda bu cennet vatanı.

ne güzel anlatmış Mehmet Akif Ersoy değil mi. Hep güleryüzlü resimlerimiz var ama gezerken ve rehberimiz anlatırken çok duygulandık. Her Türk evladının gidip oraları görüp o maneviyatı muhakkak yaşaması lazım.


2 yorum:

  1. Güzel bir gezi olmuş...
    Ana oğul geziler şahane olur her zaman...

    YanıtlaSil
  2. https://www.funbou.com/teraryum-mini-bahce bu linke bir bak canım, aradığın sokak lambasını bulabilirsin güzel şeyler var

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...