Pages

30 Nisan 2012 Pazartesi

AMASYA GEZİSİ VE DÜĞÜN

Uzun bir ara vermişim, herhalde bahar yorgunluğu... Doğa uyandıkça ben de de bir uyanma başlıyor ama bu seferde yapılacaklara yetişemiyorum. Dolaplar boşalacak, bahar temizliği yapılacak. Kardeşimin düğününe hazırlanacak. Çok işim var çokk. Uzun zamandır da biryerlere gitmemiştik. Hafta sonu Amasyadaki amcamın torununun düğünü kaçamak yapmak için güzel bir vesile oldu.



Ufukta Amasyanın dağları sağda Ferhat'ın su getirmek için deldiği kayalar önde gidenler kardeşimgil annem ve babam arkada çocuklarım yanımda eşim velhasıl güzel bir yolculuktu




Amasyanın tarihi dokusu şehre girer girmez kendini hissettiriyor.




Restore edilmiş güzel evler en önemlisi de düğün sebebiyle Kayseriden gelen kızkardeşimi neredeyse iyileşmiş görmek.



Herkes poz verirken küçük tosbağa vermese olmaz.


Herzamanki gibi incik boncuk tezgahlarına yapıştık. Ama hiçbirşey almadık:((





Mumyaların olduğu şehre Kayra mumyalı tişörtüyle gitmek istedi




Milyonlarca poz çektik herhalde:))


aaa gelinle damat geliyor derken bir baktık ki bizim gelin ve damadımızmış? Güzel ve komik bir tesadüf oldu:)) Çok güzel bir düğündü. Ben onu bunu bilmem oynayan çok olursa düğün de güzel oluyor. Maaşallah oğlumuzun bu kadar iyi oynadığını hiç bilmiyordum.
"Ankaranın bağları da büklüm büklüm" deyip deyip oynadılar. 


16 Nisan 2012 Pazartesi

4+4+4++++5

Şimdi durdu durdu bu eğitim sistemi bizim küçük tosbağaya vurdu. Bu sene eylül ayında 62 aylık olacak yani yeni sisteme göre okula kayıt yaşında olmuş oluyor. Hadi bu sene vermedim diyelim seneye de 74 aylık olacak ve okul kayıt yaşını aşmış olacak. Milli eğitim bakanı sorun yok bunlarında kaydı yapılacak diyor ama herşey arapsaçı. Hadi diyelim bu yıl okula verdim peki asıl okula gitmesi gereken 6 yaş çocuklarıyla aynı sınıflarda mı okuyacak ya da hem 5 yaşlar hemde 6 yaşlar kayıt yaptırınca bu kadar çocuğu hangi okul alabilecek.
Okullar tekrar ayrılacak. İlkokula yazdırmak bir dertken şimdi orta okula da yazdırmak ayrı bir dert olacak. Hatta bu yaşta meslek seçmek zorunda kalabilecekler.
Şu an sadece bekliyorum taşların yerine oturmasını... Durum netleşirse Tuğra'yı anasınıfına kaydettireceğim. Ne olursa olsun ilkokula başlatmayı düşünmüyorum.

Din derslerine gelince bu konuda olumlu düşünüyorum. Çocuklarımın Kur'anı Kerim'i ve Peygamberimizin hayatını doğru bir şekilde öğrenmesini istiyorum. Kayra yaz tatillerinde güvenerek gönderebildiğim yerlerde Kur'an okumasını öğrendi. Bunun yanısıra dini konularda da eğitim veriliyordu. Ama yaz tatili olması düzenli gidememesine sebep oluyordu. Hele de istekli olmayan çocuklarda bu işi sevdirerek sıkmadan öğrenmesini sağlamak en önemlisi.
Bu sabah oğluma bu dersleri seçer misin diye sorduğumda "seçerim" dedi. Bu cevaba ayrıca sevindiğimi belirtmeden geçemeyeceğim.

Çocukların beynini yıkarlar gibi söylemlere kulaklarımı tıkıyorum.Çünkü bu güne kadar 1. sınıftan 5. sınıfa kadar çocuklara Atatürk'ü detaylı anlatıyorlar ama herkes Atatürk'çü olmuyor.
Hadi hayırlısı...

13 Nisan 2012 Cuma

80'LER



Bir akşam yemeği yemiş hemen ütüye girişmiştim. Televizyon açık ama ben pek ilgilenmiyordum.TRT 1 açıktı baktım yeni bir dizi başlıyor kanal değiştirmeye elim varmadı iyiki varmamış. Neredeyse çığlıklar içinde izledim.aaa aaaa bundan bizim de vardı, aaaa bizde böyle yapardık nidaları çıkararak izledim:))  Sanki izlemiyor bu evde yaşıyordum.


                           

O evin çocuklarının yaşadığı pek çok şeyi birebir yaşadım. 
Benimde hatıra defterim vardı ama anket defterim yoktu:))



Annem bize de böyle tuttururdu çamaşırları. Hep de uyarırdı saçınızı sıkıştırmayın diye.
Kızın birinin saçı sıkışmış kafa derisi soyulmuş diye anlatılırdı.
 Derler ya hayatım film şeridi gibi geçti gözümün önünden ben de bu diziyi izlerken çocukluğum geçiyor film şeridi gibi:))




11 Nisan 2012 Çarşamba

MİSAFİR VE PROFİTEROL


 

Bir cumartesi annemle yaptığımız haşhaşlı çörekleri (çok güzel yapar) yalnız başımıza yemeyelim dedim ve akşama arkadaşları çağırdım. Çöreğe en güzel kahvaltılıklar eşlik eder. 
Ev çemeni de yaptım. Gayet güzel yedik içtik eğlendik. 
Ben misafir geldiği zaman fotoğraf çekmeyi unutuyorum. Bu fotoğrafları da arkadaşım Elif benim yerime çekti. Hiç unutmaz çekelim sen bloğa koyarsın der:)) Blogcu yardımcısı ilan ediyorum kendisini...


Son dakikada tatlı olarak profiterol yaptım. Çok hamaratımdır:))
Hamurunu hazır alıp buzluğa atarım, acil durumlar için muhteşem. 
Bugüne kadar profiterol sevmeyeni görmedim.



İÇ KREMASI

2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 pk. vanilya

İç krema olarak bu malzemeleri koyu kıvamlı bir muhallebi gibi pişirip içlerini dolduruyorum. Üzerine ise hazır çikolata sosu pişirip bolca döküyorum.

9 Nisan 2012 Pazartesi

ASİ RUHUM

Beni gören tanıyan sıradan bir insan olduğumu düşünür. Abartıya kaçmadan sıradan giyinir. Sıradan yaşarım. Ama içimde ise asi bir ruhum da yok değil





Mesela sırtıma ufak bir dövme yaptırmak isterdim. Kedi patisi ama küçük bir tane ya da 2 tane... Eğer birgün yaptırırsam da kimse göremez herhalde çünkü sırtı açık giyinmiyorum. 
Kardeşimin ameliyat izi için "üzülme dövme yaptırırsın" demiştim de annem "böyle fikirler hep ondan çıkar demişti" 
sanırım bu bendeki potansiyeli etrafımdakiler de farkediyor ve beni dizginliyorlar herhalde:))


Bu kadar olmasa da kulağımı deldirmek istiyorum. Birine 3 diğerine 2 delik istiyorum. 

Eğer birgün fırsatını bulursam dövme hevesimi hint kınası ile küpe hevesimi de sadece 1 tane deldirerek geçirmek... 


4 Nisan 2012 Çarşamba

PİZZA

Bu sıra tariflerden gidiyoruz. Aslında çok önceleri yaptıklarım ama bir türlü fırsat bulup yayınlayamadıklarım.

En sevdiğim pizza evde kendi yaptığım pizzadır. Övünmem güzel yaptığım için değil üzerine istediğim şeyleri koyduğum içindir.

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 paket maya
1.5 yemek kaşığı şeker
100 gr. margarin
tuz




Hamuru ekmek makinasının hamur ayarında hazırladım. İki ölçü yapmıştım çok ve hatta çok çok kabardığı için kapağına yapışmıştı:))





Ben tepsiye komple yapıyorum. (tembel işi) Tepsiyi hamur kaymasın diye tereyağ ile yağlıyorum, sanırım yağsız da olur. Daha sonra hamuru yayıyorum. Üzerine ketçap ya da sulandırdığım salçayı sürüp malzemeleri koyuyorum.




Genelde bu malzemeleri kullanıyorum bunları çeşitlendirmek sizin elinizde



Bu benim pizzamın son hali, kızartıp dilimleyerek servis ediyorum. Ama maalesef pişmiş halini çekmemişim:)) Çok acıkmıştık herhalde:))


Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...