Kayroşumun doğumgününde köstebek pasta yaptım. Tarifini zeytinağacından almıştım. Çok güzel oluyor.
Kakaolu kekin içini oyup krema dolduruyorsun çıkardığın kek parçalarını ufalayıp üzerine yapıştırıyorsun.
Tabiki oğluşların eli değmezse lezzetli olmazdı değil mi?
MALZEMELER :
PANDİSPANYA
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1+1/2 su bardağı un+ 1/2 su bardağı nişasta
4 kaşık kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
KREMASI
1.5 lt süt
9 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1/2 bardak antep fıstığı
Hindistancevizi
vanilya
1 paket krem şanti
Krem şanti hariç diğer malzemeler pişirilir. Krem şanti çok az bir sütle çırpılır. Soğuyan kremaya karıştırılır ve katı bir krema elde edilir.
tosbagalar ben çok severim yarasın kuzum muzlu enfes valla bu arada merci tatlım buyur gel :)
YanıtlaSilmuz sonra aklıma geldi elimde de yoktu muzsuz oldu
YanıtlaSilbu köstebek pastanın hazır olanından yapmıştım ben de enfes bir şey.
YanıtlaSil