Pages

16 Nisan 2012 Pazartesi

4+4+4++++5

Şimdi durdu durdu bu eğitim sistemi bizim küçük tosbağaya vurdu. Bu sene eylül ayında 62 aylık olacak yani yeni sisteme göre okula kayıt yaşında olmuş oluyor. Hadi bu sene vermedim diyelim seneye de 74 aylık olacak ve okul kayıt yaşını aşmış olacak. Milli eğitim bakanı sorun yok bunlarında kaydı yapılacak diyor ama herşey arapsaçı. Hadi diyelim bu yıl okula verdim peki asıl okula gitmesi gereken 6 yaş çocuklarıyla aynı sınıflarda mı okuyacak ya da hem 5 yaşlar hemde 6 yaşlar kayıt yaptırınca bu kadar çocuğu hangi okul alabilecek.
Okullar tekrar ayrılacak. İlkokula yazdırmak bir dertken şimdi orta okula da yazdırmak ayrı bir dert olacak. Hatta bu yaşta meslek seçmek zorunda kalabilecekler.
Şu an sadece bekliyorum taşların yerine oturmasını... Durum netleşirse Tuğra'yı anasınıfına kaydettireceğim. Ne olursa olsun ilkokula başlatmayı düşünmüyorum.

Din derslerine gelince bu konuda olumlu düşünüyorum. Çocuklarımın Kur'anı Kerim'i ve Peygamberimizin hayatını doğru bir şekilde öğrenmesini istiyorum. Kayra yaz tatillerinde güvenerek gönderebildiğim yerlerde Kur'an okumasını öğrendi. Bunun yanısıra dini konularda da eğitim veriliyordu. Ama yaz tatili olması düzenli gidememesine sebep oluyordu. Hele de istekli olmayan çocuklarda bu işi sevdirerek sıkmadan öğrenmesini sağlamak en önemlisi.
Bu sabah oğluma bu dersleri seçer misin diye sorduğumda "seçerim" dedi. Bu cevaba ayrıca sevindiğimi belirtmeden geçemeyeceğim.

Çocukların beynini yıkarlar gibi söylemlere kulaklarımı tıkıyorum.Çünkü bu güne kadar 1. sınıftan 5. sınıfa kadar çocuklara Atatürk'ü detaylı anlatıyorlar ama herkes Atatürk'çü olmuyor.
Hadi hayırlısı...

2 yorum:

  1. bekleyip göreceğiz canım.
    benim çocuklarım okul yıllarının tam ortasındayakalandı bu sisteme.
    bakalım,ne ola hayrola inşallahh..
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. Bakalım artık nasıl olacak hakkımıza hayırlısı...

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...