Bazı lokantalarda yemek gelinceye kadar servis ediliyordu ve ben çok seviyordum ama bir türlü nasıl yapıldığını anlayamamıştım. Ta ki kendisi Çorum'lu hemşerim (ama tanışmıyoruz) Defneyaprağı deneyip sitesinde yayınlayınca bende hemen denedim. Çok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim. Fotoğrafını çektim sanmıştım ama bulamadım. Sevgili Handenur'da rica etmişti böyle yayınlayım dedim. Ev yapımı ekmeğimize banarak yemenin tarifi yok:))
Malzemeler:
* 3 adet salatalık
* 6 çay kaşığı dolusu kırmızı biber yada isot
* 1 tatlı kaşığı sumak
* Yarım limon suyu
* 1 diş sarmısak
* zeytinyağı
* tuz
Salatalıklar kabuğu soyulmadan zar kadar ince doğranacak. Halka halka yada büyükse ortadan ikiye keserek doğrayın. Diğer malzemelerin hepsini güzelce karıştırın. En önemli nokta bunu hemen yemeyin en az 2 saat bekletin 1 - 2 gün içinde de yenebilir. Aslında malzemeler kişiye göre değişir ben tarifine göre yazdım ama hiç böyle yapmadım. Malzemenin yoğunluğu baharat olduğu için damak tadımıza göre yaptım. Misafirlerimde beğendiler.
Tarif ilginçmiş keşke fotoda olsaymış kuzum
YanıtlaSilÇok değişikmiş bu tarif, komşular beğendiyse biz de beğeniriz elbette :)
YanıtlaSiltazecik salatalıklar çıksın da yapalım inşallah, bu aylarda salatalık almıyoruz pek.
Karışım lezzetli geliyor gerçekten tarif için teşekkür ederim elinize sağlık :)
biberinin fazlalığı dışında çok farklı gelmedi,görüntüsü olsaydı farklı bir fikir verebilirdi belki...
YanıtlaSilbende foto yok ama verdiğim linkte güzel bir fotoğrafı bakabilirsiniz
YanıtlaSilarkadaşlar ben yedim çok şahanee çorumluyum lokantanın sahibinden tarifini istedim vermedi yapması zor diyor .ama baharat bol çeşit olacsk ve 2-3 gün beklemesi lazımmış
YanıtlaSil