Kayroşumun en sevdiği pazar kahvaltısı. Başka zaman karşıdaki bakkala gönderemem ama hamur kızartacağım fırına git deyince uzaktaki fırına bile gider:))
Hamuru genelde fırından aldırıyorum. Kendimde yapabiliririm ama tembellik işte.
Hamuru genelde fırından aldırıyorum. Kendimde yapabiliririm ama tembellik işte.
Elimle yuvarlaklar yapıyorum. Sonra bıçakla parmak gibi kesiyorum. Kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartıyorum. Birer lokmalık olduğu için yemesi kolay oluyor.
Biz buna bişi derdik. Çorumda tava mayalısı diyorlar.
Onu yuvarlak yapıp ortasına parmakla delik açardı annem. Bu şekilde yapmayı kayınvalidemden öğrendim. Özellikle peynirle yemesine doyum olmuyor.
Not: Hiç kilo yapmadığına inanmak istiyorum:))
ewet bende çok seviyorum pişiyi, ne çok adı var bu hamur kızartmasının:) annem içine koyuyor peyniri öylece kzıartıyor oda şahane oluyor turşu yada reçelle yemesine bayılıyorum:))
YanıtlaSilBende peynirli yapayım demiştim ama aceleyle yaparken unutmuşum:))
YanıtlaSilAFİYET OLSUN.SEVMEYEN VAR MI ACABA
YanıtlaSilyanında çay ve peynirde süper olur :)
YanıtlaSilpişiler güzel gözüküyor.
YanıtlaSil