Pages

21 Eylül 2010 Salı

EMZİRME ZAMANI


Blogcu Anne ve Çalışan Gebe'nin başlattıkları Emzirme Manifestosu'na sonuna kadar katılıyor ve de destek veriyorum.
Benim emzirme hikayem ise 2 tane.
Büyük oğlum çok zor emdi ama azmettim ve sadece anne sütü verdim. Bu da çok uzun sürmedi. Oğlum henüz 2,5 aylık iken ben şu anki çalıştığım işi buldum ve çalışma hayatına başladım. Öğlen tatilim vardı akşamda 18:00'de evde oluyordum hatta sevgili patronum 1 saat erken çıkıp süt izni kullanmama bile izin vermişti.(2000 yılında süt izinleri 1 saat idi.)
Ama ben ne yaptım süt izinlerimi kullanmak istemediğimi söyledim. Çünkü önceki işyerim böyle şeylere izin vermezdi. Orada hasta olmak, tatile çıkmak gibi insani ihtiyaçların olamazdı ve patron çok sinirliydi. Ben sandım ki bu işyerimde böyle. Ah kafam ahhh.
Ve süt sağma makinalarından habersiz bendeniz bu işi fazlaca yürütemediğimden zavallı bebeğim ne yapsın em.meyi kesti.:((
Hala içim sızlar o ayrı konu
Bütün bu tecrübesizlikler beni daha da tecrübelendirdi ve ikinci oğlumu 22 ay emzirme başarısını gösterdim. Bıraksam daha çok e.merdi ama yeter dedik.
Bütün yasal izinlerimi kullanabildim. Hatta benim yerime şirket arkadaşlarım değil o sene yetiştirdiğimiz stajyer öğrenciyi 3,5 aylığına işe aldılar. Süt iznimi akşamları erken çıkarak kullandım. İşyerinde öğleden önce öğleden sonra süt sağabildim.
Anneler emek vermeyince bebekleri de em.miyorlarmış bunu öğrendim.
Bütün çalışan annelerin de bu haklara hatta daha fazlasına sahip olmaları için Emzirme Manifestosunu destekliyorum.

2 yorum:

  1. Desteğin için çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Nedir bu çalışan annelerin çektiği. Benim ablam da yaşadı benzer durumları ama şükür işyei anlayışlı idi.

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...