Bende internetten ayva reçeli araştırırken cahide ve jibek'in sitesinde ayva konservesi buldum.
Kompostosunu yaparım ama konserve gibi saklamak aklıma gelmemişti.
Önce ayvaların kabuklarını soyup küçük küçük doğradım.
En zor kısmı da bu (sağolsun eşim de yardımcı oldu)
Sadece bir kaç kilo yaptık ama ertesi gün bir baktım ellerim su toplamıştı
Tam tarif veremiyorum göz kararı yaptım.
Tencerede su ilavesiyle pişirdim. Bunlar hep zevke kalmış şeyler
Kimi hoşafı sulu sever kimi susuz bol taneli sever.
Ayvaların pişmesine yakın şeker koydum.
Hatta biraz fazla koymuşum çok tatlı olmuş.
Daha sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapattık.(eşimin ellerine sağlık)
Ters çevirip 1 gün böyle beklettim.
Ertesi gün tutup tutmadıklarını kontrol ettim.
1 tanesi tutmamıştı onuda açıp hemen tükettik.
İlk kez yapıyorum umarım uzun süre dayanır.
ellerine sağlık
YanıtlaSilteyzemin kayıvalidesi şeftaliyle de bu şekilde konserveler yapıyor, harika oluyor
onu da denemeni tavsiye ederim
Canımsın ben konserveyi yapalı 8 gün olmuş.Hâlâ mis gibi duruyor.
YanıtlaSilKapakları her seferinde değiştirirsen hiç bir problem olmaz Allah'ın izniyle.
Ümmühan'nın dediği gibi şeftali konserveside yaptım o da çok nefis oldu.
Ellerine sağlık canım.Sağlıkla yeyin inşaallah...
ümmühan; sağol bu sene şeftaliyi hepten kaçırdım.Denerim inşaallah
YanıtlaSilCahide; çok teşekkür ederim. Sizlerden çok faydalanıyorum.