Pages

27 Aralık 2010 Pazartesi

MERCİMEKLİ BÜKME

 

Mercimekli börek. Bu böreğin aslı mayalı hamurdan yapılıyor. Defneyaprağı sitesinde hazır yufkadan yapılanını görünce hemen denemeye karar verdim. Üç şekilde yaptım.
1 .Şekil güzel ama içinin dökülme ihtimali yüksek çocuklu misafirlere tavsiye edilmez.
2. Şekil benim favori şeklim iki kat yufkayla yapılıyor.
3. Şekil ise tek kat yufkayla yapılıyor biraz cılız oluyor.

Malzemeler göz kararı
1 kg hazır Yufka
Yarım kg yeşil mercimek
2 Adet kuru soğan
Tuz, karabiber
Haşhaş
Sıvıyağ
1 Yumurta

Mercimekler haşlanır soğumaya bırakılır.
Yemeklik doğranan soğanlar az yağda kavrulur. Haşlanan mercimekle karıştırılır. Tuz ve istediğiniz baharatları eklenir.
1 yufkanın üzeri yağlanır ve haşhaş serpilir. Diğer yufka üzerine kapatılıp 2 kat yapılır. İki kat yufka 12 parçaya bölünüp iç malzemesini koyup sigara böreği sarar gibi sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp pişirilir. Ben misafirlerim için akşamdan sardım hazırladım gelmelerine yakın pişirdim.
Posted by Picasa

5 yorum:

  1. Aman Tanrım açlıktan ölebilitem var şuan! :O


    Modafobik yılbaşında da ışıl ışıl!
    Agatha'dan 250 TL değerindeki hediye çekini kazanmak için son 2 gün! Kaçırmayın! :)

    YanıtlaSil
  2. burdan tosbagaların annesine sesleniyorum: rejimdeyim arkadaş koyma pasta börek resimleri

    YanıtlaSil
  3. Afyon usulu bukmeye bayilirim, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım mercimekli börekler gerçketen lezzetli oluyor
    aşağıdaki kar ne zaman yağdı
    süper
    özledik bu manzaraları
    mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  5. Çocukken bir tanıdıkta buna benzer bişey yemiştim. Tadı enfesti. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum

Bunlara Baktınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...